Görög húsvéti leves (Mayiritsa)

FőoldalLevesGörög húsvéti leves (Mayiritsa)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Görög húsvéti leves (Mayiritsa) hozzávalói:

  • só, bors, citromlé
  • 6 evőkanál tojásos citrommártás
  • 1/2 csokor friss kapor összevágva
  • 4-5 fej hagyma (inomra vágva)
  • 1/2 csésze vaj
  • egy fiatal bárány mája, tüdeje, szíve

Görög húsvéti leves (Mayiritsa) elkészítése:

Mossuk meg a májat, a tüdőt, a szívet. Tegyük fel a belsőségeket 7 csésze vízben főni, mikor forrni kezd, a tetején képződő habot szedjük le. Sózzuk meg és kis lángon főzzük 30 percig. Csöpögtessük le a húst és vágjuk nagyon apróra. Pároljuk puhára a hagymát a vajban, adjuk hozzá az apróra vágott húst, a borsot és a kaprot, állandó keverés mellett pároljuk néhány percig. Ekkor öntsük rá a húslét és kis lángon 25 percig főzzük. Tálalás előtt 20 perccel keverjük bele a rizst. Vewgyük le a tűzről és készítsük el a tojásos citrommártást. Adjuk a leveshez állandó keverés mellett és azonnal, nagyon forrón tálaljuk.

Egy finom görög húsvéti leves (mayiritsa) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1538 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei