Gombás melegszendvics

FőoldalElőételGombás melegszendvics

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gombás melegszendvics hozzávalói:

  • 8 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál gombaleves por
  • 2 adag gombaleves
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma krém
  • őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Gombás melegszendvics elkészítése:

A tojást jó habosra felverjük, majd simára keverjük a gombalevesporral és a tejjel. Belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. A kenyereket egyenként megmártjuk a fuszeres-tojásos tejben, és tálra rakjuk. Ha a tejet láthatóan beszívta a kenyér, ismét megmártjuk, egészen addig, amíg a összes el nem fogy, illetve amíg a kenyér már nem képes újabb folyadékot beszívni. Ezután kevés olajat forrósítunk, amelybe egyenként belerakjuk a kenyereket, és pirosra sütjük mindkét oldalán. Bármilyen köret mellé feltétként is tálalható.

Egy finom gombás melegszendvics ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1156 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei