Gévagomba-saláta

FőoldalZöldségesételFőfogásGévagomba-saláta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gévagomba-saláta hozzávalói:

Gévagomba-saláta elkészítése:

A gombát megtisztítjuk szívós, kemény részeitől, és folyó víz alatt megmossuk (de ne áztassuk!), majd apró, egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk, beletesszük a fűszerpaprikát, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük. Ízesítjük babérlevéllel, törött borssal és kakukkfűvel. Ezután hozzáadjuk a Piros Aranyat és a paradicsompürét. Néhány percig az anyagokat együtt pároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített gombát. Megsózzuk, citromlevet és fehérbort öntünk hozzá, majd fedő alatt pároljuk. Amikor a gomba megpuhult, kihűtjük, majd hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.

Salátalevélre halmozva tálaljuk, citromkarikával díszítjük.

Egy finom gévagomba-saláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2964 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei