Gesztenyés szelet

FőoldalÉdesDesszertGesztenyés szelet

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gesztenyés szelet hozzávalói:

Gesztenyés szelet elkészítése:

A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, és kis darabokban rászórjuk a hideg vajat. Omlós tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába burkolva, hűvös helyen fél órán át, pihentetjük. Ezután a tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, derelyeszaggatóval kb. 30x10 cm-es téglalapot vágunk belőle, amelyet villával többször megszurkálunk. A maradék tésztából keretnek 1 cm széles csíkot nyújtunk. A tészta alját és a keretet ki nem zsírozott tepsire tesszük és előmelegített sütőben, 150 oC-on felső lángon kb. 20 percig elősütjük. A befőtteket kivesszük a konzervdobozból és lecsöpögtetjük, az őszi és sárgabarackokat felszeleteljük. A töltelékhez a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a gesztenyepürét is. Az elősütött, még forró tésztalapot bekenjük sárgabaracklekvárral és ráragasztjuk a keretet. A közepére hosszában felrakjuk az ananászdarabokat, jobbra és balra pedig az őszi- és sárgabarackszeleteket. Ráterítjük, majd elsimítjuk rajta a tölteléket. A tortát előmelegített sütőben 180 oC-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd fűrészfogú késsel szeleteljük fel. A tetejét meghinthetjük porcukorral és a közepét még újabb gyümölcs szeletekkel, díszíthetjük. Pompás sütemény az ünnepi uzsonnákhoz.

Egy finom gesztenyés szelet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1162 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei