Gesztenyés bomba

FőoldalÉdesDesszertGesztenyés bomba

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Gesztenyés bomba hozzávalói:

Gesztenyés bomba elkészítése:

A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón áttörjük, majd a vajjal és a rummal összedolgozzuk. Egy bombaformát vagy egy mély kerek tálat folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, és a gesztenyemasszával kitapasztjuk, hogy az alját és az oldalát egyenletesen betakarja. Amíg a töltelék elkészül, a hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a zselatint fél deci hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. Ez alatt a 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, végül a feloldott zselatint is belekeverjük. A gesztenyével bélelt formába öntjük, és a tetejére szorosan egymás mellé rumos tejben könnyedén megmártott babapiskótákat fektetünk. Fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt csokoládémázat főzünk. A kakaót a cukorral és a tejjel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a vajat beledobjuk. A bombaforma szájára tálat fektetünk, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a piskóta kerüljön alulra. A formát és a folpackot lehúzzuk, és a gesztenyebombát a csokoládémázzal bevonjuk. Édes tejszínhabbal kínáljuk.

Egy finom gesztenyés bomba ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1055 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei