Garnéla leves

FőoldalLevesGarnéla leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Garnéla leves hozzávalói:

Garnéla leves elkészítése:

A rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vagdaljuk, a paprikát kicsumázzuk és apró kockára vágjuk.

A paradicsomot leforrázzuk, héját lefejtjük, majd husát finomra vágjuk. Lábasban vajat melegítünk ebben az előkészített vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a finomra vágott paradicsomot. Sóval ízesítjük, őrőlt borssal, zúzott fokhagymával és cayenne borssal fűszerezzük.

A lepirított és párolt anyagokat felöntjük halalaplével, hozzáadjuk a darabolt ikrát és lassú tűznél húsz percig főzzük. Az elkészült levesbe főzzük a rákot és a főtt rizst.

Szükség esetén utánaízesítünk sóval, cayenne borssal és őrőlt borssal. Forrón, előmelegített csészében tálaljuk.

Egy finom garnéla leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1785 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei