Füstöltsajt-krémleves

FőoldalLevesFüstöltsajt-krémleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Füstöltsajt-krémleves hozzávalói:

  • Füstöltsajt-krémleves
  • Füstöltsajt-krémleves elkészítése:

    A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utána sózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy leveses csészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.

    Egy finom füstöltsajt-krémleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2057 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei