Fürjtojásos spárga

FőoldalElőételFürjtojásos spárga

Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Fürjtojásos spárga hozzávalói:

Fürjtojásos spárga elkészítése:

A fürjtojásos spárgához a spárgát megtisztítjuk, két három kötegbe kötjük, és állítva, hogy a feje ne érjen teljesen a vízbe, fazékban, lobogva forró, enyhén sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. Ezután jeges vízbe átszedjük. A vöröshagymát, az uborkát meg a petrezselymet apróra vágjuk. Az olajat, az ecetet meg a mustárt öszszekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és a fölaprított zöldséget beleforgatjuk. A spárgát jól lecsöpögtetjük, a fűszeres öntettel meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük. A fürjtojásokat megtisztítjuk, és kb. fél órára céklalébe (a céklasaláta leve is jó hozzá) áztatjuk. Tálaláskor a spárgát legyezőszerűen tányérra fektetjük, végül a színes, félbevágott fürjtojásokkal, esetleg néhány salátalevéllel díszítjük.

Egy finom fürjtojásos spárga ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1404 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei