Füredi töltött süllő

FőoldalElőételFüredi töltött süllő

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Füredi töltött süllő hozzávalói:

Füredi töltött süllő elkészítése:

A süllőket megtisztítjuk, szemét és kopoltyúit eltávolítjuk. Háta felől kibontjuk a gerincét, vele együtt a belsőrészeket is eltávolítjuk. Megmossuk, szárazra töröljük. Belülről sózzuk és citromlével meglocsoljuk. Belsejébe a hal formájára összegyűrt celofánt teszünk, hogy főzés után a tölteléknek maradjon hely. Az egészet celofánba csomagoljuk, kötözzük és formázzuk. Halalaplében, lassú forralással 30-35 percig főzzük. Saját levében hagyjuk kihűlni, majd hűtőben megdermesztjük. A kihűlt halakról levesszük a celofánt, belsejéből is eltávolítjuk. Belülre halsalátát töltünk, erre rákhúsból, főtt fürjtojásból, kaviárral és capribogyóval tölteléket teszünk. Olvasztott és visszahűtött aszpikkal lefényezzük. Petrezselyem levéllel, metélőhagymával, paradicsommal és olívabogyóval díszítjük. Külön remulade mártást adunk hozzá.

Egy finom füredi töltött süllő ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1640 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei