Franciasaláta

FőoldalElőételFranciasaláta

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Franciasaláta hozzávalói:

  • Franciasaláta
  • Franciasaláta elkészítése:

    A vegyes zöldségeket megtisztítjuk, egyenletes apró kockára daraboljuk. Sós vízben puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és hűtőszekrényben kihűtjük. A burgonyát héjjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, majd ha kihűlt, a zöldségekhez hasonló apró kockára daraboljuk. Az almát és az ecetes uborkát meghámozzuk, az előző anyagokhoz hasonlóan kockázzuk. A zöldborsó levét leszűrjük, szárazra lecsepegtetjük. Az így előkészített anyagokat keverőtálba tesszük, sóval, mustárral, citromlével és őrölt borssal ízesítjük. Hozzákeverünk, annyi ízesített majonézt, hogy formázható állományú salátát nyerjünk. Hűtőszekrényben egy-két óráig érleljük tálalás előtt /két-három napig tárolható!/. Tálaláskor az előhűtött tányérra salátalevélre kúp alakban formázva tálaljuk, tartár mártassal bevonjuk, vágott aszpikkal, főtt tojáscikkekel és petrezselyem levelekkel díszítjük. A faranciasalátát nem csak önálló salátaként adhatjuk, a hidegkonyha egyik nélkülözhetetlen anyaga. Sok hideg hal-, hús-, előétel alapja lehet.

    Bizonyos esetekben köretként is adjuk. A franciasaláta állományát /sűrűségét/ ezek a szempontok befolyásolják, ezért a hozzáadott majonéz mennyiségével mindig a célnak megfelelően készítsük.

    Egy finom franciasaláta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2240 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei