Francia bableves

FőoldalLevesFrancia bableves

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Francia bableves hozzávalói:

Francia bableves elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágva kevés zsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. A füstölt tarját kockára vágva ezen a zsíron kicsit megpörköljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a szalonnabőröket, a zöldséget és kb. 1 óráig fedél alatt rotyogtatjuk.

Közben a szárazkolbászt kis darabokra vágjuk és kb. két evőkanál zsíron megpirítjuk. Ha kész, a kolbászt a levesbe tesszük, a zsírt pedig félretesszük; jó lesz rántásnak.

Az egy óra letelte után beletesszük a levesbe a babot és a babérlevelet, egy kanál kristálycukrot, valamint egy kis fej vöröshagymát. Leveskockával és kevés vegetával ízesítjük, és puhára főzzük a babot.

Rántás (Vali Néni rántása!): a kis fej vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd a kolbász zsírján kissé megfuttatott 2 evőkanál lisztbe keverjük, megszórjuk kevés pirospaprikával és elkeverjük benne a 2 dl tejfölt. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen! A kész rántást a forrásban levő levesbe keverjük, majd beleszórjuka csipetkét és a karikára vágott virslit. 4-­5 percnyi forralás, kevergetés után kész is a mű.

Francia bableves tippek:

Ízlés szerint megszórhatjuk petrezselyemmel vagy kaporral.

Egy finom francia bableves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1547 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei