Főzött sajtkrémmel töltött paradicsom

FőoldalElőételFőzött sajtkrémmel töltött paradicsom

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Főzött sajtkrémmel töltött paradicsom hozzávalói:

Főzött sajtkrémmel töltött paradicsom elkészítése:

A sajtkrémes változathoz a paradicsomokat ugyanúgy készítjük elő, mint az előző receptben, mindössze annyi különbséggel, hogy kalapjukat egyenesen vágjuk le. A többi hozzávalót, a vaj és a liszt kivételével lábasba töltjük. Vízgőzre állítjuk, és kevergetve kb. 25 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Hűlni hagyjuk, majd a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a sajtos alapot beleöntjük, és állandóan keverve, a besamelhez hasonló sűrűségűre főzzük. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Megvárjuk, amíg a sajtkrém teljesen kihűl. Végül habosra keverjük, csillagcsöves habzsákba töltjük, és a paradicsomokba púpozzuk. Petrezselyemmel, almával vagy dióval díszítjük. A paradicsomokat forrázás helyett úgy is meghámoz hatjuk, ahogyan az almát szoktuk, de a héjat megőrizzük, ugyanis némi ügyességgel öszszegöngyölve "rózsát" készíthetünk belőle, amit dísznek használhatunk. A burgonya- illetve spárgahámozó nagyszerűen megfelel erre a célra.

Egy finom főzött sajtkrémmel töltött paradicsom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1610 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei