Fokhagymás pirítós kenyér

FőoldalElőételFokhagymás pirítós kenyér

Nehézség: könnyű · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fokhagymás pirítós kenyér hozzávalói:

  • olaj
  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg egynapos fehérkenyér
  • Fokhagymás pirítós kenyér
  • Fokhagymás pirítós kenyér elkészítése:

    A kenyeret kb. mogyoró nagyságú darabokra széttörjük, megsózzuk, és egy kevés vízzel bepermetezzük. Becsavarjuk egy megnedvesített konyharuhába, és pihentetjük egész éjszaka vagy több órán át. Az olajat mély serpenyőben megmelegítjük, és 2 percig pirítjuk benne a szeletekre vágott fokhagymát. A fokhagymadarabokat kiszedjük. Az olajba kenyér- és szeletekre vágott sonka ­vagy kolbászdarabokat dobunk kis mennyiségben, és kevergetve barnára és ropogósra pirítjuk. Habmerőkanállal kiszedjük, az olajat lecsepegtetjük. Cseréptálba tálaljuk. Ízlésünk szerint beszórhatjuk a pirított fokhagymadarabokkal, esetleg finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Fogyasztható előételként, teához, kiegészítőként leveshez.

    Egy finom fokhagymás pirítós kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 5466 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei