Flódni

FőoldalDesszertÉdesFlódni

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Flódni hozzávalói:

Flódni elkészítése:

A tésztához az élesztőt simára keverjük a langyos vízzel, majd mély tálban összegyúrjuk az átszitált liszttel, a tejföllel, a sóval, a cukorral és a megolvasztott vajjal. Cipóba formáljuk, és egy órán keresztül pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, mindegyiket külön-külön. A darált mákot összekeverjük a cukorral, a leszárított és megmosott mazsolával, a citromhéjjal és a citromlével. A diótöltelékhez a narancslevet és a citromlevet ráöntjük a dióra, majd összekeverjük a citromhéjjal és a cukorral. A tésztát öt részre osztjuk és egyforma, (közepes) tepsi nagyságú lapokat nyújtunk belőlük. A kivajazott tepsi aljára rakunk egy tésztalapot, és meghintjük a cukorral és búzacsírával elkevert reszelt almával. Erre rásimítjuk a második tésztalapot, amit máktöltelékkel kenünk meg. A harmadik tésztalapra kerül a szilvalekvár, a negyedik lapot betakarjuk a diótöltelékkel, végül az ötödiket ráborítva legalább még egy órát pihentetjük. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Elkészítjük a mázat: a szentjánoskenyérmagport összekeverjük a cukorral és épp annyi vízzel, hogy keverni lehessen. Tűzhelyen felmelegítjük, mikor a cukor elolvadt

Egy finom flódni ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1187 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei