Firenzei paradicsomleves

FőoldalLevesFirenzei paradicsomleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Firenzei paradicsomleves hozzávalói:

Firenzei paradicsomleves elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Távolítsuk el a paradicsomok zöld szárvégét, a tetejükön pedig vágjunk egy-egy kis x-et a héjukba, rakjuk mind a négyet egy alacsony hőálló edénybe a bemetszett felükkel felfelé. Alaposan hintsük meg a paradicsomokat őrölt borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és spricceljünk rájuk némi olajat. Tegyük a sütőbe, és süssük őket közepes hőfokon 20-30 percig, majd vegyük ki, hagyjuk, hogy kihűljenek, és utána hámozzuk le a héjukat. Öntsük ki egy tálba a paradicsomlét, tegyük bele a paradicsomokat, egy villával törjük darabosra, és a felhasználásukig tegyük félre őket. A friss spenótot tisztítsuk meg és csepegtessük le, a kiolvasztott spenót alá pedig tegyél egy szitát vagy szűrőt, és csorgassuk le a levét. Rakjuk félre ezt is. Egy leveses fazékban hevítsük fel az olajat, tegyük az edénybe a hagymát, a zellert, a száraz és zöldfűszereket. Pirítsuk 3-4 percig, adjuk hozzá a paradicsomot, keverjük meg, majd tegyük bele a spenótot, keverjük meg ismét, és főzzük 5 percig. Ezt követően öntsük hozzá a zöldség alaplevet, keverjük meg és fedővel letakarva forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük további 5 percig. Ha kell, öntsünk hozzá még egy kis alaplevet.

Egy finom firenzei paradicsomleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1534 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei