Felvidéki húsleves

FőoldalLevesFelvidéki húsleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Felvidéki húsleves hozzávalói:

Felvidéki húsleves elkészítése:

A három féle húst egészben megmossuk, majd forró vizet öntünk rá, (leforrázzuk) ezt követően lecsepegtetjük. Leveses lábasba beletesszük a megtisztított bevagdalt leveszöldséget és a leforrázott húsokat, tyúk hájat, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy a párolgásra is számolunk, sózzuk. Forralni kezdjük és felhabozás után a habot szűrő segítségével leszedjük, ezt követően a delikátot és a szemesborsot is hozzáadjuk. A húsokat abban a sorrendben szedjük ki, ahogy megfőnek, (először a csirkemellet, majd a sertés és végül a marha húst) ezeket 3x3 mm és kb. 3 cm hosszú csíkokra vágjuk. A levest a tűzhelyről levéve leszűrjük, és a zöldségeket ugyanúgy csíkokra vágjuk, mint a húst.

Egy finom felvidéki húsleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1475 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei