Feketeleves?

Röviden a kávézásról

Publikálva: 2008/08/04

A mai rohanó világunkban rengetegen hódolnak a kávézás szenvedélyének. Az előnyös és hátrányos hatásairól erősen megoszlanak a vélemények. A kávé javítja a hangulatunkat, növeli a koncentráció-képességet, a munkabírást, valamint csökkenti a fáradtságérzetet. Ezek mellet a benne lévő savak növelik a gyomorfekély kialakulásának kockázatát,ezért lehetöleg kerüljük az éhgyomorra történő kávé fogyasztást. Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy néhány rákfajta kialakulása összefüggésbe hozható a kávéfogyasztással.

A szakértők azt a nézetet vallják, hogy napi egy-két csésze elfogyasztása nem jelent veszélyt.Természetesen vannak olyanok akik úgy gondolják, hogy a csekély mennyiségben fogyasztott fekete is okozhat problémákat.

Hozzászólás:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei