Fehérbableves pirított szalonnával

FőoldalLevesFehérbableves pirított szalonnával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fehérbableves pirított szalonnával hozzávalói:

  • Fehérbableves pirított szalonnával
  • Fehérbableves pirított szalonnával elkészítése:

    A babot előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A sárgarépát megpucoljuk, 3 cm-es hasábokra vágjuk. Az angol zellert és a fokhagymát vékonyra szeleteljük, a pórét karikázzuk. A baconből 2 szeletet apró kockákra vágunk, az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a fokhagymát, a zellert, a sárgarépát. Együtt pároljuk néhány percig, majd felengedjük vízzel, beleöntjük a babot, megszórjuk oregánóval, és beledobjuk a babérleveleket, sóval ízesítjük. Ha felforrt, lassú tűzön főzzük tovább, amíg a bab meg nem puhul. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a szalonnaszeleteket serpenyőbe vagy sütőlemezre tesszük, és tálalás előtt sütjük meg, hogy friss, meleg és ropogós legyen. A levest tálalás után szórjuk meg petrezselyemmel, és adjuk hozzá a ropogós szalonnát.

    Egy finom fehérbableves pirított szalonnával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2023 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei