Fahéjas alma narancsmártással

FőoldalDesszertÉdesFahéjas alma narancsmártással

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fahéjas alma narancsmártással hozzávalói:

Fahéjas alma narancsmártással elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk (de nem vágjuk át az aljukat!), és a tetejüket levágjuk. 1 liter vizet teszünk a párolóedény aljára, beletesszük az almák héját, és felforraljuk. A narancs héját finomra reszeljük, a levét kinyomjuk. A narancshéjat az almákba tesszük, a magház helyére töltjük, és mindegyik tetejére 1-1 fahéjrudacskát rakunk. Az almákat a gőz fölé tesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A szószhoz a joghurtot, a narancslét, az őrölt fahéjat és a vaníliáscukrot habosra keverjük. A kész almákat desszertestálakra osztjuk, a narancsszósszal körülöntjük, mentával díszítjük, és csipetnyi fahéjjal megszórjuk.

Egy finom fahéjas alma narancsmártással ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 975 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei