Fácánkocsonya

FőoldalElőételFácánkocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fácánkocsonya hozzávalói:

Fácánkocsonya elkészítése:

A tisztított fácán belsőrészeit eltávolítjuk, nyakát levágjuk, a begyét és gégenyúlványait kivesszük. A térdizületeket átvágva levesszük a lábait, a szárnycsuklónál pedig a felső szárnyát. Bő vízben lemossuk, a rajtamaradt szennyeződéseket eltávolítjuk /toll, pihe/. A főzést hideg vízben kezdjük, lassú-egyenletes forralással főzzük. Az első felforrás után a habját lemerjük. Bezöldségeljük, sóval ízesítjük és a fűszereket is beletesszük. Amikor a fácán megpuhult, kivesszük, félretesszük, hűlni hagyjuk. A levéhez áztatott zselatint adunk, tojásfehérjével derítjük. Lassú forralással főzzük, amig a lé kristály tisza lesz. Leszűrjük és lezsírozzuk, kihütjük. A fácán húsát a jércéhez hasonlóan előkészítjük a tálaláshoz és a tálalását is az ott leírottak szerint oldjuk meg.

Egy finom fácánkocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1215 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei