Fácán leves

FőoldalLevesFácán leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Fácán leves hozzávalói:

  • Fácán leves
  • Fácán leves elkészítése:

    Egy jó mély fazék aljára tesszük a megmosott marhacsontot, arra a megtisztított, megmosott, feldarabolt fácánt, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Ha a víz felforrt, mérsékeljük a tüzet, beledobjuk a megtisztított hagymát, teatojásba zárva: a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét, a borókabogyót, a gyömbért, a cseresznyepaprikát, valamint a borsot, kevés sóval ízesítjük, és fedő nélkül, lassú gyöngyözéssel kb. 1 óra hosszát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk, hasábokra vágjuk a répaféléket, a zellert, a karalábét, és a gondosan megmosott kelkáposztával, gombával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel és zeller zöldjével együtt a leveshez adjuk. További 40-45 percig főzzük, amíg a hús is, a zöldség is megpuhul. Külön levesben kifőzzük a cérnametéltet, melegen tartjuk. Külön-külön lábaskában, sós vízben megpároljuk a karfiolt, a spárgát és a zöldborsót,(ha konzerv felmelegítjük). Ezután a leves felszínéről leszedjük a felesleges zsiradékot, és óvatosan, hogy fel ne zavarosítsuk, merőkanállal egy kisebb fazékba szűrjük a levest. A húst kiemeljük a levesből, és bőrét eltávolítjuk egy mély leveses tálba tesszük. A fácándarabokra rászedjük a cérnametéltet, a vékony csíkokra vágott leveszöldséget, a felszeletelt gombát, a külön megpárolt karfiolt, spárgát, zöldborsót, és annyi forró levest merünk rá, hogy ellepje. Kevés finomra vágott petrezselyemmel meghintjük a tetejét, és tűzforrón tálaljuk.

    Egy finom fácán leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2910 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei