Erőleves

FőoldalLevesErőleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Erőleves hozzávalói:

  • Erőleves
  • Erőleves elkészítése:

    A hús, csontok, zöldségek mosása, tisztítása a húsleveshez hasonló. Az előkészített húst megdaráljuk. Kb. 3 literes fazékba helyezzük, 1 tojásfehérjével, paradicsompürével, az egészen kis szeletekre vágott zöldséggel, 2-3 evőkanál vízzel nagyon jól összedolgozzuk. Hideg folyadékkal (húsleves, csontleves stb.) felöntjük, tűzre téve, felforralásig állandóan keverjük. Gáztűzhelyen főzve, lángelosztóra helyezzük. Felforralás után már nem szabad megkeverni, nagyon lassan forraljuk 3-4 órán át. Erről a levesről a felvetődő habot, gondosan eltávolítjuk. Vigyázzunk, le ne égjen! Megpirított cukorral vagy sárgarépával színezzük. A főzési idő befejezése után 1-2 kanálnyi hideg vízzel megpermetezve, körülbelül 10 percig pihentetjük. A felületéről a zsiradékot már főzés közben állandóan lekanalazzuk, anélkül, hogy a levest felkevernénk. Pihentetett levest merőkanállal óvatosan merve, vízbe mártott, jól kicsavart, keményítőmentes szűrőruhán óvatosan átszűrjük egy tiszta edénybe, akkor újból kanállal, majd fehér papírszalvétával az utolsó csepp zsírt is eltávolítjuk a felületéről. Az erőlevest megízleljük, ha szükséges, utánasózzuk. Amennyiben nem volna elég tiszta a leves, a langyos levesbe félig felvert tojáshabot keverünk, és ezzel lassan forraljuk, amíg a leves kristálytisztán elválik a felszínén megalvadt szürkés tojáshabtól. Ekkor a habot óvatosan eltávolítjuk, és a levest tiszta, vizes ruhán, merőkanállal meregetve, újból átszűrjük.

    Erőleves tippek:

    Csészékben tálaljuk, különleges levesbetétet készítünk hozzá.

    Egy finom erőleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 3243 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei