Erdélyi galuska

FőoldalElőételErdélyi galuska

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Erdélyi galuska hozzávalói:

Erdélyi galuska elkészítése:

A lisztből, a tojásokból és a reszelt sajtból, egy kevés só és víz hozzáadásával tésztát keverünk, amiből a galuska lehet. Ehhez hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, de nem keverjük el teljesen, mert akkor jó, ha egy kicsit csomós marad. Nagyjából fél órát állni hagyjuk, majd a forró és már megsózott vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Miközben fő a galuska a szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, ezután a bőrkéjét kiszedjük. A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban és egy forró tálra öntjük, amit pirospaprikával összekevert, forró tejföllel meglocsolunk. Ezután ennek a tetejére szórjuk a szalonnabőrkét, valamilyen salátát készíthetünk még mellé és tálalhatjuk is.

Egy finom erdélyi galuska ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1410 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei