Erdélyi csorbaleves

FőoldalLevesErdélyi csorbaleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Erdélyi csorbaleves hozzávalói:

Erdélyi csorbaleves elkészítése:

Az erdélyi szalonnát feltesszük főni 2 liter vízbe. Amikor már puha, akkor a vöröshagymát, a fokhagymát az olajon megdinszteljük, rászórjuk a fűszereket, majd a felvágott zöldneműeket, és ezekkel együtt átdinszteljük. Az erdélyi szalonna főzőlevével felengedjük és megfőzzük. Amikor már puha a zöldség, akkor beleteszem a citrom levét, a hangyányi cukrot, a felkarikázott kolbászféleségeket, majd a tejfölbe belekeverem a lisztet, és bestaubolom. Újév hajnalán 1 és 3 között tálalom, lehetőleg friss fehér vagy barna kenyérrel. A legkékebbek is kijózanodnak.

Egy finom erdélyi csorbaleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 2132 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei