Eperzselé

FőoldalDesszertÉdesEperzselé

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Eperzselé hozzávalói:

  • Eperzselé
  • Eperzselé elkészítése:

    A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselatint, a bort, és kihűtjük. Pürésítjük, és egyharmadát egy agyagtálba öntjük. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Az epreket megtisztítjuk, a zselére rendezzük, majd a maradék zselét is ráöntjük, és 4 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formát gyorsan meleg vízbe mártjuk, és előhűtött tálra borítjuk. Ízlés szerint díszítjük, majd felszeleteljük. Tejszínhabot kínálunk hozzá.

    Egy finom eperzselé ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2457 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei