Egzotikus gyümölcskocsonya

FőoldalDesszertÉdesEgzotikus gyümölcskocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Egzotikus gyümölcskocsonya hozzávalói:

Egzotikus gyümölcskocsonya elkészítése:

A kocsonyaalaphoz az agar-agart 5 dl vízben feloldjuk, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. Állandóan kevergetve 10 percig, kislángon főzzük. Amikor kész, a masszát 15x30 cm-es, téglalap alakú formába öntjük, és kihűtjük. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. A krémhez az agar-agart 7,5 dl vízben feloldjuk, majd belekeverjük a cukrot, felforraljuk, és kevergetve, kislángon 10 percig főzzük. A kókusztejet és a kandiscukrot serpenyőben a cukor feloldódásáig főzzük. Mély tálban a tojásokat villával felverjük, majd belekeverünk 4 evőkanál meleg kókusztejet, és állandóan kevergetve a zselére öntjük, végül beleöntjük a vaníliaaromát, ismét felforraljuk, és sűrű, sima masszává keverjük. Kihűtjük, majd a formába öntjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Az ananászszeleteket negyedekre vágjuk. A grépfútot gerezdekre szedjük, és minden fehér részt lehámozunk róluk. Tálaláskor a kocsonyát felszeleteljük, a gyümölcsdarabokkal körítjük, és mentával díszítjük.

Egy finom egzotikus gyümölcskocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1411 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei