Egresleves

FőoldalLevesEgresleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Egresleves hozzávalói:

Egresleves elkészítése:

Az alaposan megmosott egres rövid szárát késsel lecsípjük. A vajat lábasban megolvasztjuk, beledobjuk az egrest, és gyenge hőn addig pároljuk, amíg a szemek kezdenek megrepedni. Ekkor felöntjük 1 liter vízzel, sóval és cukorral ízesítjük, 10 percig forraljuk. A tejfölt és a tojássárgáját egy bögrében alaposan elkeverjük, kevés forró levessel felhígítjuk, majd folytonos keverés mellett a leveshez öntjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen is.

Egy finom egresleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1383 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei