Egészben pácolt ponty

FőoldalElőételEgészben pácolt ponty

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Egészben pácolt ponty hozzávalói:

Egészben pácolt ponty elkészítése:

A pontyot megtisztítjuk, belsőrészeit eltávolítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Kivülről sűrün beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Étolajjal megkenjük, majd tepsiben piros-ropogósra sütjük. Közben salátaecetet készítünk, őrölt borssal, apróra vagdalt petrezselyemzölddel. A megsűlt halat kihűtjük, szeletelt és leforrázott vöröshagymát szórunk a tetejére. A salátalével meglocsoljuk, majd hűtőben 1-2 óráig érleljük.Tálaláskor egy mély üvegtálat salátalevéllel bélelünk, ebbe tesszük a pácolt halat és marinált paprikával díszítjük.

Egy finom egészben pácolt ponty ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1285 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei