Eged-hegyi húsos palacsinta

FőoldalElőételEged-hegyi húsos palacsinta

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Eged-hegyi húsos palacsinta hozzávalói:

Eged-hegyi húsos palacsinta elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük, és kisütjük. Vöröshagymát olajban megdinszteljük a feldarabolt paradicsomot, paprikát hozzáadjuk, majd a fűszerpaprikát is - ez a pörkölt alap - a felkockázott (sertéshús, combot) beletesszük, 3 dl. víz hozzáadása után készre főzzük. Kihűlés után húsdarálón ledaráljuk. Ezzel a ledarált pörkölttel megtöltjük a palacsintát. A csiperkegombát félbe vágjuk és felszeleteljük. Zubogó sós vízben leforrázzuk, 3 perces főzés után leszűrjük, így fehér marad. Megdinsztelt vöröshagymát készítünk (0,5 dl.) olajon hozzátesszük a gombát liszttel megszórjuk és tejszínnel felöntjük. Sóval, fehér borssal, citromlével ízesítjük. A töltött palacsintát tányérra tesszük és a gombamártással leöntjük. (csirke húsból is készíthetjük.)

Egy finom eged-hegyi húsos palacsinta ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1389 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei