Édes-mézes kenyér

FőoldalElőételÉdes-mézes kenyér

Idő: · Hozzávalók: 6 személyre

Édes-mézes kenyér hozzávalói:

Édes-mézes kenyér elkészítése:

A vajat nagy tálba tesszük, és hagyjuk megpuhulni. A lisztben elkeverjük az élesztőt, a szódabikarbónát meg késhegynyi sót, és félretesszük. Robotgép leglassúbb fokozatával belekeverjük a lágy vajba a cukrot és a mézet, majd egyenként a tojásokat. Végül hozzáadjuk a fűszereket, a vanília-aromát és a narancshéjat. Fakanállal hozzákeverjük a lisztet, majd a tejszínt és a narancslevet. Kivajazott, kilisztezett formába simítjuk, és forró sütőben 45 percig sütjük. 20 percig hagyjuk a formában pihenni, majd rácsra borítva hűtjük tovább.

Egy finom Édes-mézes kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1256 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei