Édenkert leves

FőoldalLevesÉdenkert leves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Édenkert leves hozzávalói:

Édenkert leves elkészítése:

Öntsük a forrásban lévő vizet egy lábasba. Adjuk hozzá a szétmorzsolt leveskockát (port vagy krémet), a paradicsomlevet, a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a burgonyát és a sárgarépát. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és fedjük le a lábast. Főzzük a levest kb. 10 percig csendesen, időnként keverjük meg. Éles késsel vágjuk a nagyobb brokkoli rózsákat kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe a káposztával, a zöldbabbal, a zöldborsóval és a fejtett babbal együtt. Forraljuk fel újra a levest, majd vegyük vissza kissé a hőfokot, de hagyjuk, hogy a leves folyamatosan forrjon tovább csendesen. Főzzük kb. 5 percig vagy amíg a zöldségek épp megpuhulnak, de még nem vesztik el a ropogósságukat. Kóstoljuk meg a levest, ha szükséges ízesítsük utána, majd merjük 4 előmelegített levesestányérba. Ollóval vágjuk a bazsalikom felét apró darabokra, és szórjuk a levesre. Díszítésül tegyünk mindegyik adagra egy-egy ágacska bazsalikomot, és tálaljuk azonnal.

Egy finom Édenkert leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1360 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei