Ecetes zöld paradicsom

FőoldalSavanyúságFőfogásEcetes zöld paradicsom

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ecetes zöld paradicsom hozzávalói:

  • Ecetes zöld paradicsom
  • Ecetes zöld paradicsom elkészítése:

    Erre a célra a legalkalmasabbak a gerezd nélküli, sima felületű paradicsomfajták. Egyenletes nagyságú, egyenletesen zöld, egészséges, szár nélküli, nyomódástól mentes és legalább dió nagyságú nyersanyagot válogassunk savanyításra. Alapos mosás után a paradicsomot üvegbe rakjuk. Minden liter felöntőléhez 8 dl víz, 5-6 dkg só, 4 g fekete bors, 2 g szegfűbors, néhány szem szegfűszeg, 0,3 g babérlevél kell.

    Az oldatot felforraljuk, majd a tűzról levéve, hűtés közben 3 dl ecetet és 1,5 g benzoesavas-nátriumot adunk hozzá. Az oldatot csak kihűlés után öntjük az üvegbe lazán belerakott paradicsomra. Tenyérrel benyomott celofánnal zárjuk le az üveget. (Ez a mennyiség egy 5 literes üveghez elegendő.)

    Egy finom ecetes zöld paradicsom ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 2611 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei