Ecetes vöröskáposzta (hordós)

FőoldalSavanyúságFőfogásEcetes vöröskáposzta (hordós)

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Ecetes vöröskáposzta (hordós) hozzávalói:

Ecetes vöröskáposzta (hordós) elkészítése:

Készíthetjük fele vörös-, fele fehérkáposztából. A borítóleveleket letisztítjuk, a torzsát kifúrjuk, a káposztát felszeleteljük, összekeverjük, 4% sóval kádban lazán lesózzuk. Amikor a sózás következtében levet eresztett és összeesett (ami a sózástól számított 1-2 órán belül bekövetkezhet), hordóba tesszük, vagy ugyanabban a kádban is hagyhatjuk, és páclével felöntjük.

Az így készített káposztát a káposztával töltött paprikához is felhasználhatjuk. (Ez a mennyiség egy 50 literes hordóhoz elegendő.)

Egy finom ecetes vöröskáposzta (hordós) ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 832 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei