Dupla gyümölcszselé

FőoldalDesszertÉdesDupla gyümölcszselé

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Dupla gyümölcszselé hozzávalói:

Dupla gyümölcszselé elkészítése:

Egy nektarint a díszítéshez félrerakunk. A többit 1-2 percre forrásban lévő vízbe rakjuk, lecsepegtetjük, majd a héját lehúzzuk, a szemeket félbevágva kimagozzuk. A gyümölcsöt a citromlével meg a cukorral turmixoljuk. A vaníliazseléhez a vaníliarudat hosszában félbevágjuk, belsejét a tejbe kaparjuk, és felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral meg egy kevés tejjel kikeverjük, a többi forrásban levő tejet ráöntjük, és vízgőzre állítva krémesre főzzük. A zselatint a kétféle zseléhez külön-külön, az előírás szerint feloldjuk, és a krémekbe forgatjuk. A kemény habbá vert tejszínt a vaníliakrémhez adjuk, majd mindkettőt egy hideg vízzel kiöblített őzgerincformába rétegezzük. Gyorsan kell dolgozni, mert a krémek hamar megkötnek. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott evőkanállal tányérra szaggatjuk. Tálalhatjuk a formából kiborítva, felszeletelve is. Fahéjas porcukorral körbeszórjuk; a félretett, felszeletelt gyümölccsel, esetleg menta- vagy citromfű levéllel díszítjük.

Egy finom dupla gyümölcszselé ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1253 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei