Dióval töltött körte

FőoldalDesszertÉdesDióval töltött körte

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Dióval töltött körte hozzávalói:

Dióval töltött körte elkészítése:

Hámozzuk meg a körtéket, de a felső részénél hagyjuk meg cikk-cakkosan a héját, hogy szebb legyen. A talpán át vegyük ki a magházat is. Egy fél liter vízbe tegyük bele a szegfűszeget, a fahéjat és a fehérbort, forraljuk egy negyed órát, majd öt percre tegyük bele főni a körtéket. Tegyük félre hűlni, és közben készítsük el a tölteléket: Keverjük el a vízben a mézet, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat, forraljuk fel, és öntsük a mazsolás dióra. Amikor kihűlt, óvatosan megtöltjük vele a körte belsejét. Az öntethez borostyánszínűre karamellizáljuk a cukrot, hirtelen felengedjük a vízzel, és addig forraljuk, míg a karamell el nem olvad. Állandó keverés mellett beleforraljuk az előkészített zselatint, és hagyjuk hűlni. Ebbe a krémbe néhányszor belemártjuk a körtét, hogy szép mázat kapjon. Különleges őszi desszert.

Egy finom dióval töltött körte ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1167 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei