Diós szelet

FőoldalÉdesDesszertDiós szelet

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Diós szelet hozzávalói:

Diós szelet elkészítése:

Az aszalt szilvát és barackot, a diót apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a szegfűszeget. Habosra keverjük a vajat a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az aszalt gyümölcsöket és a diót. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A masszát kb. 2 cm vastagon a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt kb. 2 órát hűlni hagyjuk, majd 3x6 cm. nagyságú darabokra vágjuk. A porcukrot simára keverjük a citromlével, és ezzel a sűrű cukormasszával megkenjük a süteményszeleteket. Hagyjuk megszáradni.

Egy finom diós szelet ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1255 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei