Diós sajt

FőoldalElőételDiós sajt

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Diós sajt hozzávalói:

  • Diós sajt
  • Diós sajt elkészítése:

    Világos vajas rántást készítünk öt deka vajból öt deka liszttel, forró tejszínnel felöntjük. Hozzáadjuk a trappista sajtot lereszelve és addig melegítjük, amíg a sajt elolvad. A tüzről levéve kihűtjük, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük. A dióbelet kiválogatjuk, az egész darabokat félre tesszük, a törötteket apróra vagdaljuk és hozzákeverjük a sajtos masszához. Hűtőben jól lehűtjük, négy- öt centi átmérőjü korongokat formázunk belőle. Zsugorfóliára tesszük, tetejére nyomkodjuk a félre tett díó darabokat és becsomagoljuk. Egy napig hütőben érleljük, majd cikkekre darabolva tálaljuk.

    Egy finom diós sajt ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1894 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei