Diós csoda

FőoldalÉdesDesszertDiós csoda

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Diós csoda hozzávalói:

Diós csoda elkészítése:

A liszteket mély tálban összekeverjük, hozzáöntjük a sütőport, összegyúrjuk a margarinnal, az 5 dkg cukorral kikevert tojássárgájával, fél citrom levével és reszelt héjával, majd sima cipóvá gyúrjuk a tejföllel. Másnapig hűvös helyen a tálban hagyjuk. A következő napon kilisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, rászórunk 5 dkg cukorral elkevert, darált 5 dkg diót, 1 citrom reszelt héjával, s rálocsoljuk a rumot is. A négy tojás fehérjét kemény habbár verjük, hozzákeverjük a 20 dkg porcukor, a 20 dkg darált diót és ráterítjük a tészta tetejére. Közepes hőfokon, előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt, téglalap alakúra vágjuk.

Egy finom diós csoda ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1254 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei