Dinnyés zöldparadicsom leves

FőoldalLevesDinnyés zöldparadicsom leves

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Dinnyés zöldparadicsom leves hozzávalói:

Dinnyés zöldparadicsom leves elkészítése:

A zellert karikákra, a hagymákat finomra vágjuk, majd mindet serpenyőbe tesszük, és kevés forró olajban, kislángon 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk, még 5 percig főzzük, majd félretesszük. A dinnyéket kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a belsejüket, robotgépben pürésítjük, majd egy tálba öntjük. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, és robotgépben összemixeljük a hagymákkal, a bazsalikom felével, és 2,5 dl jeges vízzel, majd a dinnyepüréhez keverjük. Pár csepp Tabascoval ízesítjük, lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor hideg tányérokra adagoljuk, és a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Egy finom dinnyés zöldparadicsom leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1124 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei