Csöröge

FőoldalÉdesDesszertCsöröge

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csöröge hozzávalói:

Csöröge elkészítése:

Az átszitált liszthez hozzáadjuk a tojást, a tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot, a csipetnyi sót, és jól összegyúrjuk, amíg puha, gyúrt tészta állományú nem lesz. Ha túl lágy lenne, kevés lisztet adunk hozzá. A tésztát hólyagosra kidolgozzuk, és 20-25 percig pihentetjük. Aztán késfoknyi vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 3 ujjnyi csíkokra vágjuk, majd rézsútosan feldaraboljuk, közepét hosszában kétszer bevágjuk.

Az olajat felforrósítjuk. Az előkészített tésztát felemeljük, az egyik hegyes végét átdugjuk és átfordítjuk az egyik hosszanti nyíláson, a másik hegyes sarkát a másik nyíláson. A tésztát a forró olajban világosbarnára megsütjük.

A megsült csörögét tálra halmozzuk, barnára pirított mézzel meglocsoljuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Egy finom csöröge ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1476 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei