Csokoládétorta eperkompóttal és pisztácia fagylattal

FőoldalDesszertÉdesCsokoládétorta eperkompóttal és pisztácia fagylattal

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csokoládétorta eperkompóttal és pisztácia fagylattal hozzávalói:

Csokoládétorta eperkompóttal és pisztácia fagylattal elkészítése:

A csokoládémázhoz a vajat a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a tojásokat (egyesével). Gőz felett belekeverjük a narancslikőrt és az olvasztott csokoládét, majd hozzáadagoljuk a lisztet.

A tésztát egyszemélyes tortaformákba öntjük és 160 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Szobahőmérsékleten lehűtjük és beborítjuk a csokoládémázzal.

Az epret és a cukrot 10 percig teflonserpenyőben főzzük. A tortát tányérra helyezzük, köré tesszük a kompótot, valamint a pisztáciafagylaltot.

Tetejét megszórjuk porcukorral.

Egy finom csokoládétorta eperkompóttal és pisztácia fagylattal ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1125 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei