Csokoládés linzer korong túró töltelékkel

FőoldalDesszertÉdesCsokoládés linzer korong túró töltelékkel

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csokoládés linzer korong túró töltelékkel hozzávalói:

  • 1 darab citrom héja
  • 3 darab tojás sárgája
  • 100 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 50 g mazsola
  • 150 g vaj
  • 350 g félzsíros tehéntúró
  • 1 darab citrom héja
  • 2 darab tojás sárgája
  • 50 g liszt
  • 250 g bevonó csokoládé
  • 10 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 200 g vaj
  • 300 g sima liszt

Csokoládés linzer korong túró töltelékkel elkészítése:

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt fagyos vajat és az ízesítő anyagokat. Kezünk között összemorzsoljuk és a tojások sárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Két felé osztjuk és hűtőszekrényben pihentetjük. A túrót szitán átpasszírozzuk, porcukorral és a tojások sárgájával habbá kevert, vajhoz adjuk. Áztatott és leszárított mazsolát, reszelt citromhéjat, vaníliáscukrot adunk hozzá. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett gyúródeszkán két-három milliméter vastagságúra nyújtjuk. Négy centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki belőle. A kimaradt tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk és formázzuk, amíg elfogy a tészta. Közepes hőmérsékletű sütőben aranysárgára sütjük a tészta korongokat, majd kihűtjük. Két-két tészta lap közé tölteléket töltünk, hűtőszekrényben jól kihűtjük. Olvasztott torta bevonó masszába mártjuk és csepegtető rácsra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét.

Egy finom csokoládés linzer korong túró töltelékkel ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1641 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei