Csokoládés kenyér

FőoldalElőételCsokoládés kenyér

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csokoládés kenyér hozzávalói:

Csokoládés kenyér elkészítése:

A darabokra tördelt csokoládét kis lábasban, a tejben felolvasztjuk. Fakanállal csomómentessé keverjük, majd elegyítjük a tojássárgájával. A kenyérszelet héját levágjuk, belét három részre vágjuk. Egyenként beleforgatjuk a darabokat a csokoládémasszába, és forró olajban 2-3 perc alatt mindegyik oldalát átsütjük. Habmerőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, egy tálba egymás mellé rakjuk, és porcukorral beszórjuk. Ha kihűlt, mindegyik kenyérszelet közepére tejszínhabcsíkot teszünk, ennek tetejére egy kevés ribiszkezselét. A csokoládés kenyeret fogyasztás előtt 24 órával is elkészíthetjük, és alufóliába csomagolva tároljuk. Tálalás előtt díszítjük a tejszínhabbal és a ribiszkezselével.

Egy finom csokoládés kenyér ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1285 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei