Csokoládés fatörzs

FőoldalÉdesDesszertCsokoládés fatörzs

Idő: · Hozzávalók: 16 személyre

Csokoládés fatörzs hozzávalói:

Csokoládés fatörzs elkészítése:

Elkészítés: A tésztához valókból a hagyományos módon piskótát sütünk, mindössze annyi különbséggel, hogy a lisztet kakaóval is ízesítjük. (Én egy evőkanállal több cukrot tennék bele, mert tekercsről van szó, és rugalmasabb lesz a tészta, több cukorral, nem reped olyan könnyen a tekerésnél.) A sütőből kivéve, -még forrón - felcsavarjuk, mint a piskótatekercset szoktuk. A krémhez a tejszint a cukorral kevergetve felforraljuk, utána a kakaót hozzáadjuk, majd amikor kihűlt, apródonként a habosra kevert vajba dolgozzuk. A kihűlt tésztát kihengergetjük, a krém nagyobbik részével megtöltjük, ujraföltekerjük. Mindkét végéből levágunk egy-egy szeletet, amit kis pogácsaszaggatóval kiszúrunk, és legvégül a törzshöz nyomkodjuk majd, ezek a fa göcsörtjei. Az egészet bevonjuk a maradék krémmel, recés habkártyával vagy villával "megfésüljük", vagyis hullámokat rajzolunk rá, ráhelyezzük a "göcsörtöket", végül dermedni hagyjuk.

Egy finom csokoládés fatörzs ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1613 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei