Csirkepüréleves

FőoldalLevesCsirkepüréleves

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkepüréleves hozzávalói:

  • Csirkepüréleves
  • Csirkepüréleves elkészítése:

    A megtisztított csirkét hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, felforrás után habját leszedjük. Hozzáadjuk a megtisztított vegyes zöldséget, a fűszereket és a fűszernövényeket. Lassú forralással készre főzzük. A megfőtt csirkét kivesszük a léből, lehűtjük annyira, hogy a húst a csontról le tudjuk fejteni. A mellehúsát apró kockára daraboljuk és tálalásig félre tesszük. A főzőlevet leszűrjük, vajból és lisztből készített világos színű rántással sűrítjük, kiforraljuk. A fennmaradt csirkehúst kevés levessel turmix gépben vagy gyorsvágógépben püré finomságúra aprítjuk. Hozzáadjuk a leveshez és felforraljuk. Tálalás előtt az apró kockára darabolt csirkemellet is beleforraljuk.

    Egy finom csirkepüréleves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

    Publikálva: | Megtekintve: 1928 alkalommal | Népszerűség: 5.0

    Szólj hozzá a recepthez:





    Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei