Csirkeleves savanyú almával

FőoldalLevesCsirkeleves savanyú almával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkeleves savanyú almával hozzávalói:

Csirkeleves savanyú almával elkészítése:

A darabokra vágott csirkét 1, 5 l hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a leves felszínén lévő habot eltávolítjuk. Sóval, esszenciával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A levest ezután mérsékelt tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. A megmosott, megtisztított, savanykás almát apró kockákra vágjuk. Enyhén cukros, reszelt citromhéjjal ízesített vízben külön megfőzzük. Az almának nem szabad teljesen megpuhulnia, akkor jó, ha roppanós marad. Amikor a hús megpuhult, tejföllel, liszttel és tojás sárgával készült habarással besűrítjük. Az almát és levét a leveshez öntve, óvatosan elkeverve tálaljuk. A savanykás, almás csirkeleves kitűnő ízű étel, különösen nyáron igen ajánlom.

Egy finom csirkeleves savanyú almával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1260 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei