Csirkekocsonya

FőoldalElőételCsirkekocsonya

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkekocsonya hozzávalói:

Csirkekocsonya elkészítése:

A csirkekocsonyához a csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük. A csontot kb. 1,2 liter vízbe tesszük, és a hagyományos módon bezöldségelve, megfűszerezve, 1 óra alatt csontlevest főzünk belőle. Ekkor a fokhagymát, a póréhagymát meg a húst is hozzáadjuk. További 30 percig gyöngyözve forraljuk. Közben a tojásokat meg a zöldborsót is megfőzzük. A kocsonya levét leszűrjük, aminek kb. 8 decinek kell lennie. Kevergetve hozzáadjuk a zselatint, majd az előzőekhez hasonlóan a félig fölvert tojáshabbal derítjük, 8-10 percig főzzük. A tűzről lehúzva 10 percig pihentetjük, majd tiszta konyharuhán átszűrjük. A főtt sárgarépát meg a csemegeuborkát hullámos pengéjű késsel fölszeleteljük. A főtt tojásokat és a csirkehúst földaraboljuk, majd a répával, a puha zöldborsóval meg az uborkával együtt 4 levesestányérban elosztjuk. A levet rámerjük, végül, ha megkocsonyásodott, durvára őrölt borssal megszórjuk.

Egy finom csirkekocsonya ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1268 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei