Csirkejava leves

FőoldalLevesCsirkejava leves

Nehézség: közepes · Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkejava leves hozzávalói:

Csirkejava leves elkészítése:

A mellet megmossuk, leborözzük, kicsontozzuk (csontját, borét félretesszük). A húst ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, egy-egy szál sárgarépát és petrezselmet lereszelünk, a többit karikára vágjuk. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és átdaráljuk. A darált húst összedolgozzuk a lereszelt répával és petrezselyemmel. A hagymából egy kiskanálnyit olajon megpirítunk és a húshoz adjuk a zsemlével és a nyers tojással együtt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan kidolgozzuk és hosszúkás cipót formálunk belole. A megmaradt vöröshagymareszeléket lábasba tesszük, 2 ek olajon megpirítjuk, késhegynyi pirospaprikával meghintjük és hozzáadjuk a felszeletelt leveszöldséget, a paprikát, a paradicsomot és a mell csontját, borét. Másfél liter vízzel felöntjük, felforraljuk, és pár szem borssal, pici orölt köménnyel, körömnyi babérlevéllel zesítjük. Óvatosan belehelyezzük a húscipót és fedo alatt kis lángon fél óráig fozzük. Ekkor beletesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk és addig fozzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. A csontot és a bőrt eltávolítjuk a levesbol. A húscipót kivesszük, felszeleteljük és a levesbe visszatéve tálaljuk.

Egy finom csirkejava leves ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1589 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei