Csirkehúsleves póréhagymával

FőoldalLevesCsirkehúsleves póréhagymával

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkehúsleves póréhagymával hozzávalói:

Csirkehúsleves póréhagymával elkészítése:

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a csirke bőrét lehúzzuk. Másfél liter vízben megfőzzük a leveskockákat, teatojásban beletesszük a fűszerkeveréket, a póréhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, végül a csirkehúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedjük, lassan felforraljuk, majd takaréklángon, gyöngyöztetve főzzük tovább. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a petrezselymet és a fűszerkeveréket. Egy tálra tesszük a csirkehúst, hűlni hagyjuk, majd lefejtjük a csontról, és kis kockákra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, megborsozzuk, és beletesszük a langyos vízben áztatott és leöblített mazsolát. Összekeverjük, és még néhány percig kislángon főzzük.

Egy finom csirkehúsleves póréhagymával ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1327 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei