Csirkehúsleves keletiesen

FőoldalLevesCsirkehúsleves keletiesen

Idő: · Hozzávalók: 4 személyre

Csirkehúsleves keletiesen hozzávalói:

Csirkehúsleves keletiesen elkészítése:

A csirkét feldaraboljuk, fazékba tesszük, hideg vizet öntünk rá, és felforraljuk. Beletesszük a reszelt hagymát és gyömbért, a kurkumát, megsózzuk, borsozzuk, és 1 óráig kislángon főzzük. Közben a répákat kis kockákra daraboljuk, a zellerszárakat felkarikázzuk. Amikor a csirkehús már puha, kiszedjük a levesből, és leszedjük a csontról. A levest leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és annyi vizet, hogy 1,2 liter folyadékot kapjunk. Felforraljuk, beletesszük a répákat meg a zellert, félpuhára főzzük, majd visszatesszük a csirkehúst, a zöldborsót, és még 10 percig főzzük. A citrom levével savanyítjuk, és koriandert szórunk a tetejére.

Egy finom csirkehúsleves keletiesen ebédre vagy vacsorára? Oszd meg ismerőseiddel!

Publikálva: | Megtekintve: 1477 alkalommal | Népszerűség: 5.0

Szólj hozzá a recepthez:





Hirdessen a receptoldal.hu-n! A felhasználók saját szakácskönyvei